kbs Agensi di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 
A A  Arial | PT Sans | Century
 Bahasa lain   carian
faq hubungi hubungi hubungi
kbs Agensi di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 
A A  Arial | PT Sans | Century
 Bahasa lain   carian
faq hubungi hubungi hubungi

BENGKEL PEMURNIAN PROTOKOL FOCUS GROUP DISCUSSION (FGD) & INSTRUMEN KAJIAN INDEKS BELIA MALAYSIA 2022 (IBM’22)

20220420 pemurniaanprotokol2022

PULAU PINANG, 17 April 2022- Telah selesai pelaksanaan Bengkel Pemurnian Protokol Focus Group Discussion (FGD) & Instrumen Kajian Indeks Belia Malaysia 2022 (IBM’22) yang dilaksanakan selama tiga hari bertempat di Mercure Penang Beach.

Terdapat lima sesi pembentangan dan perbincangan terdiri daripada Sesi I: Penerangan Keseluruhan Pelaksanaan IBM’22 disampaikan oleh Pn Shahhanim Yahya, Ketua Eksekutif Penyelidik II; Sesi II: Perbincangan Metodologi Kajian IBM’22, oleh Pn Asnida Abd Hamid, Eksekutif Penyelidik II; Sesi III: Penerangan & Perbincangan Berkaitan Instrumen Kuantitatif IBM’22 oleh Pn Rozahidah Roslee, Eksekutif Penyelidik IX; Sesi IV: Penerangan & Perbincangan Berkaitan Protokol FGD IBM’22 oleh Cik Farhan Mat Arisah, Eksekutif Penyelidik VIII dan diakhiri dengan Rumusan Keseluruhan Berkaitan Pelaksanaan IBM’22. Di akhir bengkel ini telah berjaya memurnikan definisi operasi melibatkan 6 Domain dan 41 Indikator, Instrumen Kuantitatif, Protokol FGD dan gerak kerja pelaksanaan IBM’22 secara keseluruhannya.

Bengkel ini telah dipengerusikan oleh YBrs. Dr. Vellapandian Ponnusamy, Ketua Pegawai Eksekutif IYRES dan dihadiri oleh tiga orang pakar rujuk kajian, tiga orang penyelidik bersama dan enam orang penyelidik IYRES.

HUBUNGI KAMI

iyres.svg

INSTITUT PENYELIDIKAN PEMBANGUNAN BELIA MALAYSIA

Aras 10, Menara KBS, No. 27 Persiaran Perdana, Presint 4,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62570 Putrajaya.

Tel : +603-8871 3417 
Faks : +603-8871 3342 
Emel : info[at]iyres.gov.my

HIPERANGKAI